thuiskomen van nooit weggeweest zijn

Spiritueel Ademen (aan)Leren

Waar kan ik deze ademtechniek (aan) leren?

Een lijst van ademleraren vindt je hier. Gebruik je intuitie als je een leraar kiest. Dat hoeft dus niet altijd diegene te zijn die het dichtst bij je in de buurt woont. Verder bepaalt jou uitgangspunt - wat jij wil bewerkstelligen met deze ademtechniek - bij wie je het best terecht kunt. Er zijn verschillende invalshoeken mogelijk en verschillende leraren gaan daar - ieder op zijn/haar manier - mee om. Vele therapeuten gebruiken deze ademtechniek naast therapeutische technieken. Mijn uitgangspunt in het werken met Spiritueel Ademen, is dat door steeds dieper te ontspannen in zijn - dat aan te durven - vanzelf alle beperkende overtuigingen die iemand heeft, aan het licht gebracht worden. Niet door filosoferen maar van binnenuit. Dat noemen we inzichten. De waarheid openbaart zich vanzelf, als we ontspannen in Zijn.

In essentie is Spiritueel Ademen een ademtechniek die je ademhaling bevrijdt van de door conditionering opgelegde beperking waardoor ademen een angstig iets is geworden, wat je niet meer onvoorwaardelijk durft te vertrouwen. Je bent meer gaan vertrouwen op je - angstige - denken dan op je ademhaling. (behalve als je slaapt)

Hoe vaak moet ik ademsessies doen?

Er is geen 'moeten' betrokken bij het aantal ademsessies. Alles hangt af van jouw doelstelling. Wil je, bijv. alleen van hyperventilatie af of ben je op zoek naar je zelf? Of heb je therapeutische belangstelling? Omdat we allemaal opgegroeid zijn met moeite moeten doen om iets te bereiken zal dat de eerste confrontatie zijn met Spiritueel Ademen. Spiritueel Ademen is eenvoudig en diep ontspannend. Maar eenvoud is heel moeilijk voor iemand die gewend is dat alles moeite kost of moeilijk is. Het kan dus een aantal sessies kosten voordat je inziet en bereid bent om mee te gaan in eenvoudig laten zijn wat is en eerst te ontspannen voordat je iets gaat doen. Je zult eerst je eigen overtuigingen tegen het lijf lopen; overtuigingen over hoe jij dacht dat het zat. Het is een persoonlijke zaak hoeveel ademsessies je wilt doen. Naar gelang er steeds meer spanning opgelost wordt in het lichaam en er overtuigingen die indruisten tegen het leven losgelaten worden, zal iemand gemakkelijker kunnen ontspannen in Zijn, en kunnen rusten in zijn/haar essentie. Ademen wordt dan een meditatieve 'bezigheid.' Spiritueel Ademen is niet gericht op het oplossen van problemen, maar in het definitief ontspannen in zijn. In dat proces - van ontspannen in zijn - zal vanzelf duidelijk worden waarom dat eerst moeilijk was voor je en kun je vanzelf zien waar jij (onnodig) een probleem van gemaakt hebt.

Wat zijn de kosten van een ademsessie?

De kosten van een ademsessie verschillen van ademleraar tot ademleraar. Sommige leraren rekenen een uurprijs; de meesten een prijs per sessie (een ademsessie duurt alles bij elkaar ong. 3uur). Prijzen kunnen varieren van 60 tot 150 of meer euro per sessie, maar geld zal nooit het belangrijkste motief zijn om iemand de ademtechniek aan te leren. Het aanleren van deze ademtechniek is op de eerste plaats dienstbaarheid. Mijn prijs is 125 euro. Voor wie dat teveel is in relatie tot zijn of haar inkomen, kan er altijd een bedrag afgesproken worden wat wel comfortabel is. Niet genoeg geld hebben, is nooit een reden om iemand te weigeren. Je kunt me bereiken onder tel. nr. : 06-44828112 (Breda)

Is er ook een cursus?

Voor informatie over cursussen kun je emailen( zie link hieronder)

Waar en wanneer worden er lezingen of seminars gegeven?

Op dit moment staan er geen lezingen gepland, maar iedereen wordt hierbij uitgenodigd om zelf een lezing of seminar te organiseren in zijn of haar eigen huis of woonplaats. Als je een aantal mensen kent die interesse heeft in Spiritueel Ademen of graag meer wil weten over hyperventilatie of spirituele psychologie kun je dat als thema gebruiken.

 

Plaats:

Aanvang:

Kosten: 10 euro of donatie

 

 

| Site Map || Contact Maken | ©2006 Spiritueel Ademen-Prana Yoga Guestbook/gastenboek

SPIRITUEEL ADEMEN - PRANA YOGA - BEWUST VERBONDEN ADEMEN